Kórusok

Ad Libitum Kórus

(Magyarország)

A bajai Ad Libitum Kórus 1991-ben alakult Pethőné Kővári Andrea vezetésével. Az énekkar kezdettől fogva meghatározó szereplője a város kulturális életének. Az eltelt bő három évtizedben az együttes sok helyütt szerepelt, és számos sikert könyvelhetett el. Fontos missziójuknak tekintik az igényes kórusmuzsika megszólaltatását, és a nagyközönséghez való eljuttatását. Jelentős eredménynek tartják, hogy a hazai koncertjeiknek nem ritkán 3-400 fős törzsközönsége van.

Az együttes repertoárja igen gazdag. Különös figyelmet fordítanak a kortárs magyar kórusmuzsika megszólaltatására (Orbán György, Vajda János, Csemiczky Miklós, Gyöngyösi Levente, Tóth Péter), valamint Kodály Zoltán, Bárdos Lajos és más magyar szerzők műveinek előadására. Nem hiányozhatnak a műsorból az egyházi művek sem.

Eredményeikre leginkább azért büszkék, mert azokat mindig a saját tagjaikkal érték el. Helyezésekkel tértek haza a VI. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyről, Cantonigrosból, Gradóból, több alkalommal a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyről. 1998-ban Hangversenykórus, 2005-ben Ars Maior, 2010-ben Ars Maxima minősítést szereztek. Három alkalommal adtak önálló stúdiókoncertet a Magyar Rádióban, többször énekeltek a KÓTA által rendezett ünnepi hangversenyeken. Részt vettek nemzetközi fesztiválokon (Nemzetközi Éneklő Hét, Vivace – Veszprém, Europa Cantat – Pécs), és közreműködői voltak opera- és oratórium előadásoknak.

Pethőné Kővári Andrea

Pethőné Kővári Andrea (1958) a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatán szerezte diplomáját, majd egykori iskolájában, a bajai III. Béla Gimnáziumban helyezkedett el énektanárként. 40 éves tevékenysége nyomán az intézményben élénk zenei élet bontakozott ki – leánykar, fiúkórus, vegyeskar, népdalkör vezetése fűződik a nevéhez, ő szervezte hosszú időn át a Bélás Zenedélután elnevezésű nagyszabású gálaműsorokat, és diákjainak muzsikálása sok iskolai ünnepséget is színesített.

Eredményes munkát végzett más bajai együttesekkel is, így az Ének-Zenei Általános Iskola és a Gyakorló Általános Iskola kórusaival, illetve a városi Cantabile Gyermekkarral. 1991-ben alapította meg az Ad Libitum Kórust, amelynek azóta is karnagya. Munkásságát több kitüntetéssel ismerték el (Baja Városért, Megyei Príma-díj, Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt, KÓTA karnagyi díj, Éber-díj, Pilinszky-díj).

Arcova Vocal Ensemble

(Olaszország)

Az Arcova Vocal Ensemble az olaszországi Aosta-völgy regionális ifjúsági kórusa. A 2014-ben alakult együttes számos együttműködés és koncer résztvevője szerte Olaszországban és külföldön is.

 2016-ban részt vettek a pécsi 19. Europa Cantat Fesztiválon, valamint az olasz MiTO Settembre Musica Fesztiválon. 2019-ben pedig vendégei voltak az Incontro Polifonico Internazionale Città di Fano és a Concorso Corale Nazionale del Lago Maggiore verseny és fesztiváloknak.

 2021-ben Sondrióban, a „ConVivere” kórusfesztiválon léptek fel. Rendszeres szereplői Valle d’Aosta régió programjainak. Az együttes az Accademia Corale Italiana együttműködő partnere, melynek keretében nagyban elősegítik a karnagyok új generációjának gyakorlati képzését. Az együttest Caroline Voyat vezeti.

Caroline Voyat

Hegedű- és énekművész, kórusvezető. 2011-19 között a Coro Giovanile Italiano tagja, valamint megalakulása óta aktív szereplője az UT Insieme Vocale-Consonante munkájának, amely együttessel 2016-ban Várnában nyerte el az Európai Kórusok Versenyének Nagydíját. Az évek során a kórusmuzsika iránti szenvedélye komoly szakmai eredményeket hozott. Részt vesz a sienai Guido Chigi Saracini székesegyház kórusának munkájában.

 Az Ensemble Coraux Énekegyüttes alapítója, mely formációval 2021-ben Arezzóban nyert második díjat, egy évvel később pedig elnyerték a Grand Prix Voices of Italy díjat is.

Diplomáját Arezzóban szerezte, később pedig az Accademia Corale Italiana és sienai Accademia Musicale Chigiana képzésein tanult tovább. 2022-ben második díjat nyert a „Le mani in suono” országos karmesterversenyen.

Coro A Graça

(Angola)

Az 1992-ben alapított Coro A Graça különböző angolai keresztény közösségek kórusénekeseiből és karvezetőiből áll. Nehézségeik ellenére a formáció a megalakulás óta a kórusmuzsika erejébe vetett hittel, elkötelezetten képviseli a művészet, a modern és strukturált kóruséneklés gyakorlásának a lélekre és a társadalomra is kiterjedő jótékony hatásainak népszerűsítését.

A kórus hazájában és a környező közép- és dél-afrikai országokban is azon dolgozik, hogy a kórusmuzsika népszerűsítése mellett megörizze a regionális nyelveket és kultúrákat, valamint, hogy feltegye Angolát a világ kulturális térképére.

Ditutala Pedro

Ditutala Pedro 1976-ban született az angolai Cabindában. Kereskedelmi szerzett, majd szenvedélyének, a zenének szentelte életét. 1985-ben a CBFC King 1 Gyermekkórusának tagja lett, egy évvel később pedig csatlakozott az Ecodim CBFC King 1 formációhoz.

Tudásának és elhivatottságának köszönhetően 1989-ben a tenor szekció vezetője lett, majd az év végén kórusvezetőnek nevezték ki. 1991-ben a Grace Kórus karnagya lett, illetve tovább négy kórussal kezdett dolgozni, majd férfikart alapított. Három éven keresztül volt a kongói székhelyű Grace Kórus kórusvezető-helyettese. Angolába 2004-ben tért vissza, ahol társalapítóként vett részt a COMAFA kórus létrejöttében, majd több luandai kórussal kezdte meg a munkát. A Coro A Graça formációt 2005-ben élesztette újjá.

Számos kitüntetés birtokosa, több angolai kórusszeminárium szervezője és országos versenyek zsűritagja. Dolgozott a Monte Sião Kórussal is, mely első díjat nyert az Angola Cantat Fesztivál keretében. Részt vett David Greilsammer svájci zongoraművész és karmester nemzetközi mesterkurzusán.

Cor Jove Amics de la Unió

(Katalónia)

Az 1995-ben alapított és 2016-ban újjáélesztett Cor Jove Amics de la Unió a Granollers Auditorium Színház egyik rezidens formációja, amely a Veus – Cor Infantil Amics de la Unióval és a Cor de Cambra de Granollers-szel együtt egyedülálló, fiatalos és kortárs szemléletű előadásokat kínál.

A kórus negyvenöt 18 és 25 év közötti fiatalból áll, akiknek többsége az Amics de la Unió zeneiskolában vagy más, a kórusmuzsikához kapcsolódó intézményekben szerzett nagy tapasztalattal rendelkezik. A kórus produkciói a klasszikus, egyházi vagy kortárs kórusmuzsikától kezdve az elektronikus zenén át a jazzig, musicalekig vagy gospelig terjednek.

A Cor Jove Amics de la Unió rendszeresen fellép a Granollers Auditorium Színházban: Carmina Burana (2018), Mirrors by Kenny Wheeler (2018), Revolution (2019), Denominación d’Origen (2020), HITS!(2021), vagy Albert Guinovart El Mesías és Les Eines című műve (2022). Emellett az ország legfontosabb helyszínein is fellépett: Liceu (El Monstre al laberint 2023), Girona Auditorium (Mesías, 2019), Barcelona Auditorium (Karácsony a Broadwayn és Mesías, 2019), Palau de la Música Catalana (Carmina Burana, 2020, Albert Guinovart El Mesías, 2022), vagy Vic Vallásos Zenei Fesztivál (Lux, 2021). Olyan jelentős zenei és színpadi rendezőkkel dolgozott együtt, mint Alfonso Casado, Lluís Vilamajó, Josep Vila i Casañas, Başak Doğan, Johan Duijck, Esteve Nabona, Panda van Proosdij vagy Judith Pujol. A Lux (Ficta, 2022) című albumáért elnyerte a legjobb klasszikus és kortárs albumnak járó 2022-es Enderrock-díjat a közönségszavazás alapján, valamint a legjobb kórusénekes felvételnek járó 2022-es Clavé-díjat.

Nemzetközi szinten a kórus olyan rangos fesztiválokra kapott meghívást, mint a Wolfenbüttelben (Németország) megrendezett Eurotreff vagy a torreviejai Nemzetközi Zenei Verseny keretében szervezett kórusfesztivál. 2019-ben az XLVIII. Ejea de los Caballeros-i versenyen az ifjúsági kórus kategóriában első díjat nyert.

Marta Dosaiguas

Marta Dosaiguas 1989-ben született Granollersben, tanulmányait az Amics de la Unió zeneiskolában kezdte, zongorát Joan Vilánál, hegedűt pedig Berta Sariolnál tanult. Később középfokú zongoraművészi diplomát szerzett a Josep Maria Ruera EMM-ben Jordi Masó vezetésével. Zongorapedagógiai diplomát szerzett az ESMUC-ban, ahol Vladislav Bronevetzky tanította. Nemrégiben kórusvezetésből diplomázott az ESMUC-n Johan Duijck professzor irányítása alatt. A Petits Cantors Amics de la Unió, a Cor Jove Amics de la Unió, valamint a Granollers Nőikar és a Lira Kórus karnagyaként dolgozik. 2019 áprilisában az XLVIII. Ejea de los Caballeros Versenyen a legjobb karnagynak járó díjat nyerte el, emellett a Cor Jove Amics de la Unió fiatal kórus kategóriában első díjat kapott, amelyet ő maga vezetett.

Ensemble Coraux

(Olaszország)

Az Ensemble Coraux énekegyüttes 2021-ben alakult, melynek repertoárja a régizenétől egészen a kortárs zenéig terjed, műsorunkon rendszeresen szerepeltetik Marenzio, De Victoria, Debussy, Ravel, Poulenc és Donati egyházi illetve világi műveit. 

Olyan helyeken léptek már fel, mint a római Galleria Borghese, vagy az Incontro Polifonico Internazionale Città di Fano fesztivál. Az együttes 2021-ben Arezzóban nyert második díjat, 2022-ben pedig elhozták a Gran Premio Voci d’Italia díjat. A kvartett tagjai Asia Péaquin, Angelo Bezza, Mathieu Merlet és Caroline Voyat, aki egyben a formáció művészeti vezetője is.

Caroline Voyat

Hegedű- és énekművész, kórusvezető. 2011-19 között a Coro Giovanile Italiano tagja, valamint megalakulása óta aktív szereplője az UT Insieme Vocale-Consonante munkájának, amely együttessel 2016-ban Várnában nyerte el az Európai Kórusok Versenyének Nagydíját.

Az évek során a kórusmuzsika iránti szenvedélye komoly szakmai eredményeket hozott. Részt vesz a sienai Guido Chigi Saracini székesegyház kórusának munkájában. Az Ensemble Coraux Énekegyüttes alapítója, mely formációval 2021-ben Arezzóban nyert második díjat, egy évvel később pedig elnyerték a Grand Prix Voices of Italy díjat is.

Diplomáját Arezzóban szerezte, később pedig az Accademia Corale Italiana és sienai Accademia Musicale Chigiana képzésein tanult tovább. 2022-ben második díjat nyert a „Le mani in suono” országos karmesterversenyen.

Los Cantantes de Manila

(Fülöp-szigetek)

Diákok és fiatal, gyakorló zeneművészek alkotják a Los Cantantes de Manila kórusát. Alapelveik az elkötelezettség, a tisztelet és az alázat. A 2014-es megalakulás óta Darwin Vargas dolgozik a kórussal, akik 2015-ben meg is nyerték a dél-koreai Busan Nemzetközi Kórusverseny nagydíját.

2017-ben a kategóriagyőzelmet és két különdíjat is elhoztak a Németországban megrendezett rangos Marktoberdorfi Nemzetközi Kamarakórus Versenyről. Az együttes hazájában két alkalommal is megkapta a Nemzeti Kulturális és Művészeti Bizottság által adományozható legrangosabb elismerést. 2023-ban szintén a Marktoberdorfi Nemzetközi Kamarakórus Verseny vegyeskari kategóriájának első díjasai lettek. Ugyanebben az évben az Andrea O. Veneracion Nemzetközi Kórusfesztivál első díját is elhozták.

A Los Cantantes de Manila elkötelezett küldetése mellett, hogy a Fülöp-szigetek kultúrájának első számú nagykövete legyen.

Darwin Vargas

Darwin Vargas napjaink egyik legsikeresebb fiatal karmestere a Fülöp-szigeteken. A kórusmuzsika iránti szeretete 16 éves korában kezdődött, amikor csatlakozott a Victorino Mapa Középiskola Ifjúsági Kórusához. 

Darwin Vargas a főiskolai évei elején lett az A Cappella Manila együttesének tagja. 2004-től segédkarnagyként folytatta a munkát. 2005-ben meghívást kapott, hogy csatlakozzon a világhírű University of the East Chorale-hoz. Közel egy évtizeden át az együttes elnöke és turnémenedzsere volt. Hivatali ideje alatt a világ 16 országába vitte el az UEC-t.

Az európai kórusokkal való találkozás, a különböző mesterkurzusok, amiket olyan karnagyok vezettek mint Stojan Kuret, Volker Hempfling, Anders Eby, Prof. Kurt Suttner, Erwin Ortner vagy Pad Zoltán nagyban fejlesztették saját kórusának hangzásvilágát.

Jelenleg Darwin Vargas vezényli a világhírű University of the East Chorale-t, amelynek köszönhetően a kórus megnyerte a 11. Orientale Concentus 2018-as szingapúri versenyének nagydíját, legutóbb pedig a 2022-es Malaysian Choral Eisteddfod Nemzetközi Kórusverseny nagydíját. Emellett a Coro San Benedetto, a San Beda College Alabang hivatalos kórusának zenei vezetője. 

2022 júniusában ösztöndíjban részesült, aminek eredményeként nemzetközi kórusvezetői mesterkurzuson vehetett részt a németországi Saarbreukenben és Marktoberdorfban.

Monteverdi Kórus

(Olaszország)

A Claudio Monteverdi Kórust 1976-ban alapította Orlando Dipiazza olasz karnagy és zeneszerző, aki két évtizeden keresztül állt az együttes élén. A kórus ezalatt az idő alatt részt vett a legfontosabb Olaszországban rendezett nemzetközi kórusversenyeken, rangos eredményeket ért el az arezzói (1978), a ravennai (1979) és a goriziai (1982) megmérettetéseken.

A kórus 48 éves megszakítás nélküli tevékenysége során közel ezer koncertet adott Olaszországban, Szlovéniában, Németországban, Svájcban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban, Finnországban, Franciaországban, Spanyolországban, Litvániában, Luxemburgban, Lengyelországban, Portugáliában, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Oroszországban, Szlovákiában, Svédországban, Kanadában, az Egyesült Államokban és Máltán.

A kórus széleskörű repertoárja a 16. századtól a romantikán át a kortárs művekig terjed. A Monteverdi Kórus előadta Francis Poulenc összes férfikarra művét, emellett rendszeresen műsorára tűzi Francesco Corteccia János-passióját, melyet eddig 150 alkalommal adtak elő. A kórus nyolc kötetet adott ki az alapító karnagy, Orlando Dipiazza által komponált és hangszerelt, a népzenét és a friuli nyelvet népszerűsítű művekből. A kórus alapítása óta eddig összesen hét lemezt adott ki. A Monteverdi Kórus 2003 óta elismert regionális jelentőségű kulturális szervezet. A kórus vezetésével 2023-ban Barbara Di Bertet bízták meg.

Barbara Di Bert         

Barbara Di Bert Maria Puxeddu professzornál tanult zongorát, később pedig az udinei P. Margreth Főegyházmegyei Tanárképző Intézetben szerzett diplomát. Pályáját általános iskolai tanárként és külsős zenei szakértőként kezdte meg. A gyermekek világa rögtön lenyűgözte, zenepedagógiai (hangszeres és énekes) tudását a M. Holgadónál és A. Vilánál mélyítette el.

1997-ben kezdett el dolgozni gyermekkórusokkal, 1999-ben pedig Maestro Denis Montéval együtt megalapította a torviscosai Artemia Gyermekkórust, amellyel 2009-ig művészeti vezetőként, énektanárként és az előkészítő képzés vezetőjeként dolgozott. Ezzel párhuzamosan elmélet és szolfézs tanított. 2000-ben zenepedagógiai diplomát szerzett E. Willems, F. Bertoli, U. Cividino és J. Chapuis írányításával.

2008 óta a cervignanói óvoda zenepedagógusa, ahol a friuli nyelv oktatásának és a 2-6 éves korosztály számára indított zenei előkészítő projekt felelőse. Ő fogja össze az intézmény által szervezett jótékonysági esteket, melyeken már elismert és még feltörekvő helyi művészek kapnak lehetőséget.

2010-ben megalapította terzo di aquileiai Gruppo Vocale Femminile Polivoice együttest, amellyel különböző együttműködésekben és regionális kórusprojektekben vett részt. 2016-ban a velencei Pantankin Színház társulatával és a Teatro della Gran Guardia színházzal dolgozott együtt zenei tanácsadóként a Shakespeare A vihar című színműve nyomán készült előadáson. Rendszeresen vesz részt rendezői és énektechnikai szemináriumokon és kurzusokon. A Maestro Bruna Caruso által vezetett Schola Gregoriana Alba Rosa tagja és szólistája. 2014-ben az udinei székhelyű Friuli Kórusszövetség elnökségi tagja lett.

Imusicapella

(Fülöp-szigetek)

A 2002-ben alakult együttes templomi kórusként működik, melynek bázisa a Cavite állambeli Imus katedrálisa. Az Imusicapella az elmúlt több mint két évtizedben összesen tizenkét nemzetközi turnén vett részt Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában. Olyan városok rangos kórusversenyein szereztek első díjat mint a bulgáriai Várna, franciaországi Tours, az olaszországi Arezzo és Gorizia, a svájci Montreux és Neuchatel, a németországi Marktoberdorf, Lindenholzhausen és Mainhausen, az ausztriai Spittal és Baden, a lengyelországi Sopot, a spanyolországi Torrevieja, a dél-koreai Busan, a japán Takarazuka, az amerikai San Luis Obispo és a magyarországi Debrecen.

Részt vettek az olaszországi Fano, a franciaországi Nancy, a spanyolországi Victoria és Burgos, valamint a csehországi Jihlava kórusfesztiváljain. Imus város kiemelkedő énekegyütteseként elnyerték a Licerio Topacio-díjat és hat alkalommal kapták meg a Fülöp-szigeteki Nemzeti Kulturális és Művészeti Bizottság Ani ng Dangal-díját. A helyi és országos kórusversenyeken sikeresen értek el első helyezéseket. A 2009-es Fülöp-szigeteki Kulturális Központ országos kórusversenyén 3 kategóriában is első helyen végeztek.

Tristan Caliston Ignacio

Tristan Ignacio az Imusicapella alapítója és jelenlegi karnagya. A Santo Tomas-i Egyetemen szerzett turizmus szakon alapdiplomát. A zene területén elért kiemelkedő eredményeiért megkapta a Gawad Heneral Emilio Aguinaldo kitüntetést, Cavite tartomány legmagasabb kitüntetését. A Fülöp-szigeteki Nemzeti Kulturális és Művészeti Bizottság 2012-es és 2019-es Harvest of Honors díját is elnyerte. Jelenleg a Sisters of Mary Boystown Choir, a GSIS Chorale és a CCP Chorale karnagya is.

Díjak és elismerések:

  • Andrea Georgi-díj, a legjobb karmester díja Goriziában, Olaszországban (2018)
  • Giuseppe Radole-díj, az egyházi polifonikus művek legjobb interpretációjáért járó karmesteri díj Goriziában, Olaszországban (2018)
  • Különdíj a kiváló karmesteri teljesítményért Debrecenben, Magyarország (2018)
  • Günther Mittergradneger-díj, a kortárs kórusművek legjobb interpretációjáért járó karmesteri díj Spittalban, Ausztria (2015)
  • Legjobb karmester díj a kiemelkedő művészi teljesítményéért Lindenholzhausenben, Németországban (2011)
  • Viva Maria Strecker Daelen-díj, a legjobb karmester díja egy kortárs kórusmű legjobb interpretációjáért Marktoberdorfban, Németország (2007)

Joint High School Choir of Toyama

(Japán)

A japán Toyama Prefektúra két, több mint ötven éves hagyománnyal és szoros magyar kapcsolatokkal is rendelkező középiskolájának kórusai alkotják az együttest, akik 2023 őszén kezdték meg a közös munkát. Eddig már számos alkalommal vettek részt a térség kulturális rendezvényein és országos versenyeken is. A jellemzően vegyeskarként működő együttes legutóbb Dr. Kiss Csabától is tanulhatott, akik ezúttal nőikarként érkeznek a versenyre.

A kórus karnagyai Yuko Kotsubo és Tomomi Hirai.

Yuko Kotsubo és Tomomi Hirai

Yuko Kotsubo karnagy, középiskolai tanár. Kóruszenét három éve oktat, az iskolai fúvószenekarok vezetésében pedig több mint három évtizedes tapasztalata van.

Tomomi Hirai zenetanár. Közel húsz éve foglalkozik kórusokkal, számos országos versenyen ért el kiemelkedő eredményt.

Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar

(Magyarország)

Az együttes tagjai a Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola AMI tanulói. A kórus elődjét Gulyás György alapította 1954-ben. A hatvanas évek végétől
1993-ig Kövics Zoltán vezette a Kodály-leánykart, mely számos hazai és külföldi versenyen,
fesztiválon nyert és ért el sikereket. 1993-tól az együttes Kéryné Mészáros Mária irányításával működött, közben az akkori leánykar élén 1999-től három éven keresztül a jelenlegi karnagy állt, majd az énekkart Kéryné Mészáros Mária vegyeskarrá bővítette.

2004 őszétől az együttest Végh Mónika alapította újra Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar néven. A járvány időszak nehézségei és leállása után Vasné Katona Adrienne építette újra és vezeti harmadik éve. Ezen időszak alatt számos hangversenyen szerepeltek, meghívást kaptak a Debreceni Egyetem Professzori Klub Adventi hangversenyeire, immár hagyományosan felléptek a Bárdos Szimpózium Nyitóhangversenyén.  A 2022. március 20-án megrendezett XI. Országos Énekkari Versenyen I. helyezést értek el, valamint különdíjat kaptak, a Kodály Zoltán IX. Országos Kórusversenyen I. helyezést értek el, valamint elnyerték a Kodály-Társaság különdíját.

Két éve az online térben is jelen vannak évenként elkészülő klipjükkel. Repertoárjukon megtalálhatóak a világi és egyházi, az a cappella és a hangszerkíséretes művek egyaránt, a zeneművészet valamennyi korstílusából. A kórus célja az éneklés örömének megosztása mellett a szoros, támogató, együttműködő közösség ápolása, fenntartása. Kodály Zoltán gondolatai az ars poeticájuk: „az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is.”

A szaloniki Szent Cirill és Metód-templom kórusa

(Görögország)

A szaloniki Szent Cirill és Metód-templom kórusát 1992-ben alapította a jelenlegi igazgató, Maria Emma Meligopoulou.

A kórus Görögországon kívül fellépett már Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Angliában, Csehországban, Finnországban, Németországban, Magyarországon, Hollandiában, Bulgáriában, Bulgáriában, Spanyolországban, Kínában, Oroszországban, Törökországban, Romániában, Belarusban, Izraelben, Egyiptomban, Dél-Afrikában, Kanadában, az USA-ban és Svájcban. A kórus 2017-ben a híres New York-i Carnegie Hallban lépett fel.

Számos alkalommal nyertek első díjat, többek között 5. Brahms Kórusversenyen (2007), a 10. Nemzetközi Moszkvai Hangok Fesztiválon (2008), az 5. Loto-Quebec Kórusfesztiválon (2009). 2011-ben a 9. Venezia in Musica Kórusfesztiválon” kategóriagyőztes lett az együttes a gyermekkórusok kategóriájában. A kórus rendszeresen együttműködik a Szaloniki Koncertteremmel, az Athéni Koncertteremmel, a Szaloniki Állami Zenekarral, a Szaloniki Önkormányzat Szimfonikus Zenekarával, fellépett már az Athéni Fesztiválon, és készített felvételeket a görög és a német nemzeti televízió számára is.

A kórus 2021-ben aranydiplomát nyert a World Choir Games Flanders 2021 online versenyen.

Dr. Maria Emma Meligopoulou LB, MusM, PhD, PostDoc

Dr. Maria Emma Meligopoulou a szaloniki Macedón Egyetem Zeneművészeti  Karának adjunktusa. A Bostoni Egyetem Művészeti Karán mesterdiplomát kapott, PhD és posztdoktori fokozatát pedig a Ióniai Egyetem Zeneművészeti Karán  szerezte meg. A művészeti tanulmányok mellett jogi alapdiplomával is rendelkezik. Több görögországi egyetemen tudományos munkatársa.

Nemzetközi kórusvezetői karrierje több kontinensre is kiterjed, zsűritagként olyan ragnos kórusversenyek szereplője volt, mint a Bali Nemzetközi Kórusfesztivál (Indonézia), a Kórusok Világtalálkozója (USA, Oroszország, Dél-Afrika, Kína, Ausztria és Belgium), az Európai Kórusok Találkozója (Németország, Svédország, Lettország), a Busan Nemzetközi Kórusverseny (Dél-Korea) és számos más európai verseny Spanyolország, Olaszország, Görögország, Törökország, Izrael, Ausztria és Magyarország helyszínein. Oktatóként szemináriumokat, előadásokat és workshopokat vezet világszerte (Görögország, Kína, Izrael, Németország, Olaszország, USA, Kanada, Srí Lanka, Korea, Oroszország, Belarus).

Meligopoulou nevéhez fűződik a Bevezetés a kórusművészetbe című 2011-es kiadvány, valamint a Bevezetés a kórusok előadói gyakorlatába című 2023-ban megjelent digitális könyv. Feladatának tekinti a görög zeneszerzők kórusműveinek kottaszerkesztését, rendszerezését.