REGISZTRÁCIÓ ÉS JELENTKEZÉS

Regisztráció

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyre elektronikus formában lehet jelentkezni. 

A jelentkezési lapot alkategóriánként szükséges kitölteni. Ebben meg kell adni a szükséges adatokat, a versenyprogramot, a létszámot, valamint 2 évnél nem régebbi felvételeket.

Jelentkezés határideje: 2024. április 15.

Érvényes jelentkezésnek a pályázati anyag teljes, hiánytalan elektronikus beérkezése számít, legkésőbb a jelentkezési határidő végéig. A késedelmes, vagy hiányos pályázati anyagokat a szervező visszautasíthatja.

Részvételi feltételek

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny a fenti szabályoknak megfelelően a versenyző kórustagok, karnagyok és két fő kísérő számára szállást és reggelit biztosít. 

Minden további kísérő számára a szervezést biztosítjuk, de a költségeket a versenyző kórus viseli.

Szállás

A meghívást kapott kórusokat kollégiumokban szállásoljuk el 2024. augusztus 1. (este) és augusztus 5. (10:00) között.

Amennyiben az énekkar szállodai elhelyezést kér, az ifjúsági szálló és a szállodai elhelyezés árának különbözetét be kell fizetnie.

Étkezés

A meghívást kapott kórusok számára a szálláshelyen reggelit biztosítunk. A további étkezéseket a kórusverseny később kihirdetendő listáján szereplő, kedvezményes árat biztosító éttermekben a kórus saját szervezésében javasoljuk elfogyasztani.

Utazás

Útiköltségüket a kórusok – Debrecenbe való megérkezésükig – maguk fedezik. Utazásuk szervezéséhez külön kérésre segítséget nyújtunk. A verseny ideje alatt az énekkarok kórusversennyel kapcsolatos – Debrecenen belüli és külső koncerthelyszínekre történő – utazását a szervezőbizottság biztosítja.

Nevezési és regisztrációs díj

A jelentkezés elfogadása után, legkésőbb 2024. május 30-ig a jelentkező kórusoknak nevezési díjat, valamint regisztrációs díjat kell megfizetni.

  • Az A-kategória első alkategóriájának nevezési díja 75.000 Ft minden további alkategóriában történő nevezés esetén plusz 37.500 Ft a fizetendő összeg. 
  • A B-kategóriában nincs nevezési díj.

A regisztrációs díj a versenyző kórustagok számától függ, minden kórustag, karnagy és 2 fő kísérő után fizetendő. Összege A és B kategóriában is 11.250 Ft / fő.

A díjakat a következő címre szükséges utalni:

Számlatulajdonos: Kodály Filharmónia Debrecen Közhasznú Nonprofit Kft.
Bank neve: MBH Bank Nyrt.
Bankszámlaszáma: HU50103000021328146600014905

A megjegyzés mezőbe, kérjük, írja be a következőt: “[Kórus neve]; Regisztrációs/nevezési díj BBCC 2024”

Egyéb feltételek

Az énekkarok a kórusversenyhez kapcsolódó fellépéseikért, valamint a versenyen készült rádió-, televízió, film- és hangfelvételekért díjazást nem kérhetnek, azok előadói jogairól lemondanak.

A Szervezőbizottság a birtokába jutott személyes adatok, hang- és képfelvételek kezelését a GDPR (az EU adatvédelmi rendelete) szabályainak alapján végzi.

Felhívjuk szíves figyelmüket a szerzői jogokkal kapcsolatos kötelezettségekre. Az előadott művek (kivéve kötelező művek) szerzői és kiadói jogainak vonatkozásában minden kötelezettség a kórusokra hárul. Ilyen irányú jogsértés felmerülése esetén a rendező szerv felelőssége kizárt.

Templomi koncertek és fesztiválfellépések
A verseny zárónapján, 2024. augusztus 4-én (vasárnap) a résztvevő kórusok istentiszteleteken, szentmiséken léphetnek fel Debrecen és a környező települések különböző felekezetű templomaiban. A kórusokat a Szervezőbizottság további versenyen kívüli szereplésre (fesztiválhangversenyek, jótékonysági koncertek stb.) is felkéri, ezen a versenyprogram és más műsorszámok is előadhatók.