Szervezők

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke

Gulyás György

karnagy

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny elnöke

Puskás István

Debrecen MJV kultúráért felelős alpolgármestere

A Művészeti bizottság Tagjai

Török Ágnes

karnagy

Kocsis-Holper Zoltán

elnök, karnagy

nemes_j

Nemes József

karnagy

A verseny SZERVEZŐI

A Kodály Filharmónia Debrecen Magyarország második legnagyobb városának és a tágabb régiónak a klasszikus zenei életét szervezi. Tulajdonosa a város önkormányzata, vezetője Somogyi-Tóth Dániel, Debrecen város fő-zeneigazgatója.

A Kodály Filharmónia a működtetője a cívisváros két büszkeségének, a két nemzeti kategóriás együttesnek, a Kodály Filharmonikusoknak és a Kodály Kórusnak. A két társulat bérletes sorozatai keretében több produkciót szoros együttműködésben hoz létre, műsoraik igazi kuriózumot nyújtanak a komolyzene kedvelőinek.

Mindeközben az együttesek önállóan is játszanak: a zenekar gyakran hívja vendégművészének hazánk és a világ elismert és ünnepelt zeneművészeit, a kórus pedig a cappella koncertjeit szintén vendégművészekkel vagy izgalmas – akár más művészeti ágakat is bevonó – produkciókkal színesíti.

A JM International (JMI) egy globális, fiatalokat és gyerekeket támogató zenei fejlődési lehetőségeket kínáló civil szervezetek hálózata, amely minden zenei stílusban nyitott a társadalmi, földrajzi és kulturális határok áthidalására.

A szervezet négy prioritást határoz meg: fiatal zenészek, fiatal közönségek, ifjúsági megerősítés, valamint ifjúsági zenekarok és együttesek, így elősegítve az interkulturális párbeszédet és elfogadást egy nemzetközi platformon keresztül.